Sophia’s hoop

Mijn recensie: Het eerste deel van een meeslepende nieuwe trilogie met een sterke vrouw in de hoofdrol.

Berlijn, 1926. Het leven van de twintigjarige Sophia Krohn bevindt zich op een dieptepunt. Haar eerste liefde eindigde in een schandaal, haar vader heeft in zijn woede gezegd dat ze hem niet meer onder ogen mag komen en ze kan het zich niet veroorloven om verder te studeren.

Gedesillusioneerd en met haar dromen in puin vlucht Sophia naar Parijs. Daar krijgt ze tegen al haar verwachtingen in een baan bij een groot mode-imperium. Maar met succes komen ook persoonlijke offers: haar baas eist van haar dat ze tien jaar lang ongetrouwd blijft, en dat terwijl Sophia net weer een beetje hoop begon te koesteren dat de liefde haar niet nogmaals voorbij zou gaan.

Steeds opnieuw geniet ik van de schrijfwijze van Corina Bomann. Ze weet me steeds weer mee te voeren in een prachtig verhaal, zodat ik het boek niet weg wil leggen. Ook deze keer. Alles is met gevoel geschreven. Het raakt je keer op keer. Zelfs de omgeving, Berlijn, Parijs, New York is zo prachtig beschreven alsof je er zelf bent.

Een mooie historische roman die begint in 1926. Sophia die diepe dalen moet doorstaan in haar leven. Ik vond het een ontroerend verhaal. Een geweldig eerste deel van de trilogie ‘De kleuren van schoonheid’ en ik ben zeer benieuwd naar het vervolg.

Scroll naar boven