James’ geheim

Mijn recensie: 1905. James kan de wending die zijn leven heeft genomen amper geloven. Hij vlucht het Londense nachtleven in en onttrekt zich aan zijn nieuwe verantwoordelijkheden. Dan maakt hij een desastreuze fout. Wanneer hij uit onverwachte hoek een aanbod krijgt dat zijn problemen kan oplossen, heeft hij geen andere keuze dan het te accepteren. Ook al betekent dat het opgeven van zijn vrijheid én… een kans op ware liefde.

Ruim 100 jaar later. Iris leeft het snelle leven. Ze heeft een goede baan, veel vrienden en aan mannelijke aandacht geen gebrek. Wanneer er twee achternichten opduiken met een mysterieus verhaal over haar familiegeschiedenis, heeft ze daar dan ook weinig zin in. Als Iris noodgedwongen pas op de plaats moet maken, leert ze dat je soms mag leunen op anderen en dat liefde je simpelweg overkomt, juist als je het niet verwacht.

Vanaf de eerste bladzijde hield het boek mij in zijn greep en het las weer als een trein. Bloeiende liefdes en onthullende geheimen. Zowel het heden als het verleden was pakkend en spannend om te lezen. Alle puzzelstukjes in het laatste deel van deze drieluik vielen op zijn plek. Het verhaal had een prachtige ontknoping.

Wat heb ik genoten van deze mooie romantische historische trilogie. Zo goed gedaan! Een verrijking in mijn boekenkast. Ik wil zeker meer gaan lezen van Marijke Vos.

Scroll naar boven