Winterbloesem

Mijn recensie: Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukelinge aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd met het schip waar ze op zat. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is geraakt.

Johanna, dochter van de rijke familie die het kuuroord runt, is gefascineerd door de drenkelinge en de twee jonge vrouwen bouwen in korte tijd een hechte vriendschap op. Johanna is eenzaam en ongelukkig: haar familie probeert haar uit te -huwelijken aan een man van wie ze niet houdt. Naarmate kerst nadert en iedereen zich op de voorbereidingen van het jaarlijkse Winterbal stort, zoeken de twee vrouwen hun toevlucht tot een oud gebruik: ze zetten de tak van de fruitboom in een karaf water en wensen met heel hun hart dat hun grootste verlangen uit zal komen. Als de tak bloeit op kerstavond, zal het geluk hen eindelijk toelachen. Maar zal de winterbloesem echt komen?

De prachtige winterse cover met de winterbloesem nodigde mij direct uit om te gaan lezen. Een heerlijk romantisch liefdesverhaal om in weg te dromen. Het leest als een sprookje. Wie is het meisje dat is aangespoeld op het strand? Loopt het goed af met de liefde? Brengt de winterbloesem geluk? Het is een prachtig verhaal. Soms voorspelbaar, maar dat vond ik helemaal niet erg.

Een verhaal over een familie met een strenge, onaardige moeder, die zo haar eigen ideeën heeft. En een spannende verboden liefde. Het verhaal speelt zich af in de maand december in 1902. Vanaf 4 december tot aan kerstavond. Het is een perfect winterboek.

Het boek leest zeer prettig, waardoor ik het moeilijk vond om het boek weg te leggen. Wederom heb ik weer genoten van Corina Bomann’s schrijfwerk. 

Scroll naar boven