Verder dan de horizon

Mijn recensie: Rode rozen: Ballet is Ruth Bannion grote passie, helemaal sinds ze bij het gezelschap van Nikolai Davidov danst. Aan liefde denkt ze amper. Tot ze met Nikolai zelf een sensuele pas de deux mag uitvoeren. Dan dringt met een schok tot haar door dat ze verliefd is geworden op deze man – die ze elke dag ziet, die ze bewondert en soms ook haat. Met dat besef komt echter ook de vrees dat hij niet voor haar, maar voor een van zijn vele veroveringen zal kiezen…

Je heerlijk laten meeslepen in een romantisch verhaal, dat is zeker goed gelukt. Met lange hoofdstukken die vlot lezen is het een mooi verhaal.

Ruth gaat helemaal op in haar ballet uitvoering. Nicolai, haar meester en danspartner, die al jaren aan haar zijde staat, waar ze zoveel van leert, waarmee ze kan lachen en huilen, mag ze een sensuele pas de deux mee uitvoeren. Dan slaat de vonk over. Ik vond Nicolai een vreselijke man. Dan ligt er ook nog de jaloezie van een andere balletdanseres op de loer. Al gauw is alles prachtig beschreven. Je danst mee door het romantische verhaal heen met een geweldige afloop.

De wet of de liefde: Wanneer regisseur Philip Kinkaid bij toeval in Friedly, New Mexico, belandt is hij bepaald niet gecharmeerd van het stoffige stadje, dat verandert als hij wordt opgepakt voor te hard rijden. Dan beseft hij dat dit gehucht precies het decor is dat hij zoekt voor zijn nieuwe film. En dat Victoria Ashton, de sheriff die hem zonder pardon in de cel gooit, precies de vrouw is op wie hij altijd heeft gewacht. Alleen lijkt zij niet bijster van hem onder de indruk te zijn…

In tegenstelling tot het eerste verhaal in het boek, vond ik dit verhaal tegenvallen. Het kwam wat saai op gang en het gehele idee was niet mijn ding. Een man die zijn verkeersboete niet wil betalen en door een vrouwelijke agent de cel in wordt gegooid, waar hij vervolgens verliefd op wordt. Helaas kreeg ik het verhaal maar niet te pakken, niet spannend genoeg en daarom ben ik gestopt. Ik vind het tweede verhaal dan ook maar twee sterren waard.

Scroll naar boven