Storm rond het landhuis

Mijn recensie: Na het vallen van de Berlijnse muur is Franziska teruggekeerd naar haar geliefde landgoed Dranitz. Nu ze herenigd is met haar grote liefde Walter, is het eindelijk tijd om in het huwelijksbootje te stappen. Het stel staat te popelen om hun families te verenigen, maar er zweeft een donkere wolk boven hun plannen. Hun verleden dreigt hen nog steeds in te halen.

De toekomst lijkt ineens niet zo duidelijk als Franziska voor ogen had en oude herinneringen blijven haar teisteren. Om de sluimerende storm tot bedaren te brengen en aan haar ideale leven met Walter te kunnen beginnen, is een flink staaltje moed, vastberadenheid en een diep geloof in de liefde nodig… Zal het Franziska lukken het tij te keren?  

Het tweede deel speelt zich helemaal in het heden af. Je leest afgewisseld in hoofdstukken over de personen Sonja, Jenny, Mine en Franziska, maar ook over Walter en Ulli. Op de een of andere manier vond ik dit boek veel fijner lezen dan het eerste deel. Er zat veel meer vooruitgang in. Je bent ook steeds benieuwd hoe het verloopt met iedereen. Met de liefdes en het landhuis. Ik vond het een heerlijk tweede deel en kijk nu uit naar het laatste deel.

Scroll naar boven