Sophia’s triomf

Mijn recensie: Het meeslepende derde en laatste deel van de populaire Kleuren van schoonheid-trilogie.

New York, 1942. Sophia lijkt eindelijk haar geluk te hebben gevonden, maar haar wereld stort opnieuw in als haar man zegt dat hij zich geroepen voelt om zich vrijwillig aan te melden voor het front. De oorlog in Europa die zo ver weg leek voor Sophia, ook al hoorde ze wel verhalen van haar vrienden in Parijs en Berlijn, komt nu akelig dichtbij.
Ze besluit zich op haar werk te storten en krijgt een grote opdracht om samen met de succesvolle Elizabeth Arden een verzorgingslijn op te zetten. Of is nu dan toch het moment gekomen om zelfstandig te worden? Terwijl ze nog met die vraag worstelt, krijgt ze het verschrikkelijke bericht dat haar man vermist wordt in Frankrijk. Als ook de berichten uit Duitsland steeds alarmerender worden, besluit Sophia al haar plannen om te gooien. Want als ze moet kiezen tussen alles wat ze tot nu toe heeft bereikt en haar grote liefde, is het antwoord snel gegeven.

Geweldige afsluiter van een mooie trilogie ‘De kleuren van schoonheid’. Wat heb ik ontzettend genoten van deze serie. De heerlijke schrijfwijze van de schrijfster zorgt ervoor dat het boek wegleest als een trein. Een serie die vele ingrediënten bevat zoals romantiek, spanning, vriendschap, oorlog en veel diepgang.  Het ontroerende leven van Sophia heeft voor heel wat leesplezier gezorgd. Ik vind deze trilogie een dikke aanrader!

Scroll naar boven