Rigor mortis

Mijn recensie: Patholoog-anatoom Kay Scarpetta onderzoekt het lijk van de jonge Eddie Heath. De tiener werd in het hoofd geschoten, nadat hij seksueel werd mishandeld. Op hetzelfde ogenblik wordt Ronnie Joe Waddell op de elektrische stoel geëxecuteerd. Tien jaar geleden vond Scarpetta voldoende bewijsmateriaal tegen hem en werd hij veroordeeld voor de moord op een vrouw.

Maar nu ziet het ernaar uit dat alleen Waddell Eddie had kunnen vermoorden en duiken ook andere misdaden op met dezelfde kenmerken. Hoe kan iemand na zijn executie nog steeds moorden plegen?

Het onderzoek loopt stroef, vingerafdrukken verdwijnen en computergegevens worden gemanipuleerd. Het duurt dan ook niet lang of niet alleen de reputatie, maar ook de vakkennis en integriteit van patholoog-anatoom Kay Scarpetta worden in twijfel getrokken…

Een op en top spannend boek met lange hoofdstukken. Het is ook interessant om mee te kijken door de ogen van een patholoog-anatoom. Het verhaal is met veel diepgang geschreven. Het verhaal wordt mooi en langzaam opgebouwd en wordt steeds spannender. De schrijfster weet mij continu te boeien met haar verhaal en uiteindelijk weet ze me ook nog eens te verrassen met een einde wat ik niet aan zag komen. Geweldig verhaal en daarom een echte aanrader!

Scroll naar boven