Obsessie

Mijn recensie: Na een turbulente jeugd en veel gedoe in de liefde heeft Laura op haar vijftigste eindelijk de ware gevonden in Kees, een avontuurlijke vlieginstructeur die een fijne nieuwe invulling aan haar leven geeft. Tot hij op een dag verongelukt bij een vliegongeval. Laura stort in. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Na zijn dood stapelen de problemen zich op. De liefde van Laura’s leven blijkt niet alleen maar een leuke kerel te zijn geweest, hij heeft haar ook met een schuldenlast achtergelaten. Noodgedwongen doet ze een beroep op haar oude huisgenoten uit haar studententijd. Ze trekt tijdelijk in bij een van hen in de hoop daar even rust te vinden, maar al snel blijkt dat onverwerkte zaken uit het verleden haar nog dieper de ellende insleuren. Zal het Laura lukken hierdoorheen te komen?

Fijne schrijfwijze en korte hoofdstukken. Ik hoopte dat dit boek net zo spannend zou zijn als ‘De verrassing’ die ik ook van Jet van Vuuren heb gelezen. Daarin werd ik zeker niet teleurgesteld. Al gauw wekte het verhaal mijn nieuwsgierigheid en wilde ik weten wat daar aan de hand was. Hoe het verhaal in elkaar zou steken. Alles is geheimzinnig en dat maakt het leuk en spannend. Wie is wel en niet te vertrouwen. Op het einde vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Ondanks dat de ontknoping geen verrassing was vond ik het een leuk boek.

Scroll naar boven