Kinderen van de Zagros

Mijn recensie: In de schaduw van de Zagrosgebergte trotseert een Koerdische prinses oude tradities in haar zoektocht naar vrijheid.

Wanneer de prinses onverwachts wordt gekozen als de opvolger van de koning, staat ze voor een dilemma: de troon bestijgen en uitgehuwelijkt worden of het onbekende tegemoet treden? Ze kiest om te vluchten, bijgestaan door een trouwe krijger.

‘Kinderen van de Zagros’ is een meeslepend verhaal dat de Koerdische cultuur, mythen en folklore tot leven brengt. Het is een epische reis van zelfontdekking in een wereld van donkere geheimen en sluimerende krachten.

Zal de prinses haar vrijheid vinden of zal de schaduw van het verleden haar opslokken?

De cover van het boek vind ik bijzonder prachtig. Het bevat de vele ingrediënten van het verhaal en is daarom toepasselijk.  Het boek heeft een duidelijk lettertype waardoor het aangenaam leest. Shad Raouf heeft een prettige schrijfwijze met mooie woordkeuzes. Het is een ander soort roman dan ik gewend ben, maar zeker zo mooi.

Ik werd meegevoerd in een verhaal van een prinses. Het verhaal had mij direct te pakken en ik wilde alleen maar verder lezen. Het boek leest als een sprookje. Met leerzame Koerdische geschiedenis erin verwerkt. Van dorp tot stad, van rijkdom en macht, en de gewoontes van de mens. Wanneer er een verandering plaatsvindt door een keuze van de koning, en de prinses de wereld intrekt begint het verhaal steeds spannender te worden.

De omgeving, de emoties, de liefde en herinneringen. Alles is zo prachtig beschreven. Met heftige gebeurtenissen of fantasieën. Het is een leerzame ontdekkingsreis die je meeneemt naar verschillende plekken. Waar je mensen en dieren leert kennen en die laten zien hoe zij leven en handelen. Bijzondere verhalen met in alles een wijze les. Door de goedheid van de prinses komt er telkens weer een oplossing.

Een goed verhaal dat laat zien en voelen dat het ook anders kan en wat de oorzaken zijn van bepaalde gebeurtenissen. Er is in het verhaal aan alles gedacht wat in het leven voor kan komen en dat vind ik knap gedaan. Een boek dat je telkens weer tot denken zet. Daarom heb ik er ook zo van genoten en krijgt het van mij vijf sterren. Ik raad het iedereen aan om te lezen.

De schrijver, Shad Raouf, wil ik bedanken voor dit recensie exemplaar.

Scroll naar boven