Hoop voor het landhuis

Mijn recensie: 1995. na een aantal roerige jaren lijkt de rust langzaam terug te keren in het landhuis. Franziska en Walter zijn eindelijk getrouwd en verhuizen naar een kleiner huis op hun landgoed Dranitz. Ondertussen probeert hun kleindochter Janny in het oude pand een nieuwe toekomst op te bouwen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, want Jenny’s pas geopende restaurant komt maar traag op gang. Tot overmaat van ramp brengen de bouwwerkzaamheden in de kelder een vondst aan het licht die het verleden plotseling weer springlevend maakt.

Abrupt komt er een einde aan Franziska’s innerlijke rust. Herinneringen die ze had weggestopt, dringen zich weer aan haar op. Heeft haar geliefde zus iets met deze geheimen te maken? En zal het verleden haar ooit kunnen loslaten?

Het eerste hoofdstuk lijkt spannend te beginnen doordat er een gruwelijke vondst wordt gedaan in de kelder van het landhuis. Wat is er in het verleden gebeurd? Dat wil je dan graag weten en motiveert om verder te lezen. Door de vondst staat plotseling het leven van iedereen op zijn kop en zit men met vraagtekens. De spanning is al gauw verdwenen en over het algemeen is het ook geen spannende trilogie. Het verhaal kabbelt maar door en er gebeuren weinig dingen die je van je stuk brengen. Het is alleen dat je het verhaal goed moet blijven volgen, omdat er naar mijn mening te veel mensen in mee spelen. Ook in dit deel komen er nieuwe mensen bij en lees je over het leven van Audacia in het klooster terug in de tijd. Op andere gebieden gebeurt ook weer veel, de verbouwing van het landhuis en alles daar omheen, waar iedereen andere plannen mee heeft. De dagelijkse dingen en het romantische gedeelte vond ik wel leuk om te lezen, maar de serie duurde naar mijn mening eigenlijk te lang. Ik geef het drie sterren.

Scroll naar boven