Het winterse avontuur

Mijn recensie: Lee kwam naar Amsterdam met een pasgeboren baby en een diep weggestopt geheim. Inmiddels is haar zoontje Jasper vijf en is ze een succesvolle fotograaf, bekend om haar celebrityportretten. Na haar turbulente verleden als oorlogsfotograaf in Syrië vindt ze eindelijk rust en kan ze genieten van haar fijne leven aan de grachten.

Dit verandert in één klap als ze in haar fietsmandje een boek vindt, waar een noodkreet in geschreven staat. Ze spoort de schrijver van het boek op in de hoop meer te weten te komen over de onheilspellende boodschap. Terwijl het in het winterse Amsterdam steeds kouder wordt, wordt Lee langzaam ingehaald door haar verleden en zal ze haar traumatische herinneringen eindelijk onder ogen moeten zien…

Een heerlijk boek dat geen moment verveelt. Een verhaal wat je continue in zijn greep heeft met alle winterse sferen die je maar kan bedenken. Het Sinterklaasfeest, de kerst, de sneeuw en zelfs de Elfstedentocht. Een verhaal met een echt Nederlands gevoel. De Amsterdamse grachten met de herenhuizen en de vele fietsen, die met pech ook gestolen kunnen worden. Maar ook het oer Hollandse beeld zoals de boerderijen en molens in Friesland, het schaatsen, de hutspot en onze tradities. Kortom een vermakelijk Hollands winterboek.

Tijdens het lezen blijf je steeds met vraagtekens zitten en wil je weten hoe het in elkaar steekt en hoe het verder zal gaan. Dat houdt het steeds spannend. Ik heb weer genoten van de schrijfstijl van Karen Swan.

Scroll naar boven