Het landhuis

Mijn recensie: Franziska kan het niet geloven, ze is eindelijk terug op haar landgoed Dranitz. Tijdens de onrust van de tweede wereldoorlog is ze samen met haar moeder gevlucht en was er lange tijd geen weg meer terug. Ze is echter altijd blijven verlangen naar haar thuis, naar de betoverende tijden van voor de oorlog, toen ze nog droomde van een leven aan de zijde van haar grote liefde Walter. Alles leek mogelijk, maar de oorlog heeft Franziska en Walter uit elkaar getrokken en hun droom uiteen laten spatten.

Het landgoed is vervallen en Franziska wil er alles aan doen om het te herstellen naar de vooroorlogse glorie. En hoewel haar terugkeer niet alleen positieve herinneringen met zich meebrengt, is ze Walter nooit vergeten en geeft ze de hoop niet op…

Een bijzonder eerste deel van een trilogie over het landhuis. Heden en verleden zijn met elkaar verweven. De tijd van oorlog en de tijd na het vallen van de Berlijnse muur. Ik vind dat de schrijfster de omgeving en de natuur in mooie zinnen heeft beschreven.

Een verhaal over vrouwen van verschillende leeftijden, ieder in een eigen leven, maar ook met elkaar verweven en met het landhuis. Minpunt vond ik wel, dat er net iets te veel personen meedoen in het verhaal wat soms verwarrend kan zijn, als je goed op blijft letten is het nog wel te volgen, maar het maakt soms wel vermoeiend om te lezen.

Bijzondere belevenissen over het landhuis en mooie romantiek. Op naar nog twee delen.

Scroll naar boven