Het Italiaanse meisje

Mijn recensie: Een onweerstaanbaar liefdes verhaal in de Italiaanse operawereld. Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. Ze ziet operastudent Roberto in het café van haar ouders in Napels en is op slag verliefd. Als ze gevraagd wordt een lied te zingen, is Roberto zo onder de indruk van haar stem dat hij Rosanna ervan overtuigt dat ze net als hij een grootste toekomst in de opera heeft.

In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee bijzondere getalenteerde operazangers reizen de hele wereld over. Maar de glamour en het succes gaan niet altijd samen met Rosanna’s onwankelbare liefde voor Roberto. Hun turbulente romance kent diepe dalen en hoge pieken. En dan wordt Rosanna geconfronteerd met het onomkeerbare verleden, dat hun geluk in de weg lijkt te staan…

Het Italiaanse meisje neemt je mee op Rosanna’s onvergetelijke reis van het harde bestaan in Napels naar de luxe van Milaan en de meest prestigieuze operahuizen ter wereld.

Je bent met dit boek direct in de Italiaanse sferen terecht gekomen. Lucinda heeft dit boek ook weer met prachtige woorden geschreven. Een heerlijk liefdesverhaal wat je niet weg kunt leggen. Je wilt graag weten wat er allemaal gaat gebeuren met het liefdeskoppel Rosanna en Roberto. Hoe loopt het af?

Je leest niet alleen over het liefdeskoppel, maar ook over het leven van de broer en zus van Rosanna. En de opera is een rode draad in het verhaal. Ik werd letterlijk het verhaal ingezogen en leefde helemaal mee. Hoe mooi en sterk kan de liefde zijn tussen twee mensen. Dit prachtige boek van Lucinda Riley behoort zeker tot een van mijn favoriete boeken, ik kon er geen genoeg van krijgen.

Scroll naar boven