Het eiland

Mijn recensie: Voor de pasgetrouwde Heather Baxter is een reis naar Australië met haar echtgenoot Tom en zijn twee tieners Olivia en Owen een droom die uitkomt. Heather heeft nog nooit buiten de VS gereisd en ze hoopt op beter contact met haar nieuwe stiefkinderen. Maar zoals bij elke gezinsvakantie gaat er weinig zoals gepland: het is te heet, de kinderen vervelen zich en de beloofde koala’s zijn nergens te bekennen.

Wanneer een toevallige ontmoeting met twee lokale bewoners een uitnodiging oplevert voor Dutch Island, een privé-enclave waar dieren in het wild leven, lijkt dat de uitkomst: is dat niet het avontuur dat ze allemaal nodig hebben? Dutch Island is echter niet voor niets privé. Wanneer hun bezoek tot een gruwelijk ongeluk leidt, moet Heather een beslissing nemen die alles verandert. En moeten ze rennen voor hun leven.

Wat een zenuwslopende spannende thriller. Van het begin tot het einde is het constant mega spannend. Gewoon om soms op het puntje van je stoel te gaan zitten. Het is onvoorspelbaar en zo goed in elkaar gezet.

Het boek leest heerlijk en is moeilijk weg te leggen. Je wilt steeds weten hoe het verder gaat. Je denkt kan het nog erger? Hoe loopt dit af? Een verhaal wat in je hoofd blijft hangen als je even niet leest.

Vast zitten op een eiland, wildernis, bloedheet, geen water om te drinken, enge dieren, achtervolgd worden door een dwaze familie en daarom vluchten voor de dood. Verstoppen en de gekste dingen moeten bedenken om niet gevonden te worden. Een grote nachtmerrie. Er zat veel actie in het verhaal, verveelt geen moment en het blijft je keer op keer verrassen.

Ik vond het een top boek dat tot mijn favoriete behoort. Vijf sterren waard en een dikke aanrader!

Scroll naar boven