Een Noorse winternacht

Mijn recensie: Bo leidt een leven waar vele anderen van dromen, Samen met haar vriend Zac krijgt ze betaald om te reizen en haar sprankelende avonturen te delen met haar online volgers.

De kerstdagen komen eraan en Bo verheugt zich op hun volgende trip: een reis naar de besneeuwde Noorse fjorden, waar ze een paar weken zullen verblijven in een pittoresk landhuis onder het romantische Noorderlicht.

Maar omgeven door de bevroren watervallen en sneeuwwitte bergen komen er scheurtjes in de relatie en drijven er diep verstopte geheimen naar boven. Bo kan de confrontatie met zichzelf niet langer uit de weg: is dit wel wie ze is?

Het boek heeft twee tijdlijnen. Het verleden speelt zich af in 1936 in de jeugd van Signy  tijdens de zomermaanden in de bergen. Een gevoel van vrijheid. Het heden speelt zich af in 2018 met Bo en Zac. Een gevoel van geleefd worden door de social media. Ondanks dat de verhalen in tijd ver van elkaar liggen zijn er veel gelijkenissen.

Karen Swan heeft een mooie schrijfwijze, vooral over de prachtige natuur in Noorwegen, de winter en de kerst. Op sommige momenten heeft ze er ook de nodige humor in gebracht. Het boek is zeer prettig om te lezen. Het verhaal is telkens een tikkeltje mysterieus, dat maakt het spannend en daarom wilde ik steeds verder lezen. Het verhaal heeft ook een prachtig einde.  Een heerlijk winterboek om je goed mee te vermaken.

Scroll naar boven