Edwards keuze

Mijn recensie: 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans in de liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Het eerste deel van de Ridgewood Hall trilogie. De drie covers van de boeken zijn prachtig gemaakt. Als je de boeken op een rij naast elkaar zet, zie je het landhuis.

Dit is het eerste boek dat ik lees van Marijke Vos. Ze heeft me blij verrast met haar schrijfwerk. Toen ik met het boek begon, vond ik het zo mooi dat ik door wilde blijven lezen omdat ik wilde weten hoe het verhaal verder ging. Het verhaal is op een zeer vlotte manier geschreven, waardoor het lekker makkelijk leest.

Zowel het verleden (1904) als het heden in het boek is prachtig beschreven en met elkaar verweven. Het is een meeslepend verhaal.

Wat een goed boek! Ik kan geen negatief puntje ontdekken en sta te popelen om deel 2 te gaan lezen. Ik kan niet anders zeggen dan 5 sterren en een dikke aanrader.

Scroll naar boven