De vlinderkamer

Mijn recensie: Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke studente plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen.

Dan keert Posy’s eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy’s familie daarmee te maken?

Wat een heerlijk boek om in weg te dromen. De prachtig beschreven natuur met de vlinders. Het verleden toen Posy nog een kind was en haar passie voor vlinders met haar vader deelde. Hoe haar leven plotseling veranderde. Het heden waarin Posy alweer zeventig jaar is, kinderen en kleinkinderen heeft en in het bijzondere landhuis van haar ouders woont. Je leest het verhaal over de verschillende personages. Wat ik ook leuk vond is dat er een klein stukje Amsterdam in voorkwam.

Het is geen spannend boek, wel raadselachtig en het verhaal sleept je zodanig mee, dat je er geen genoeg van kunt krijgen. Familiegebeurtenissen en romantiek komen aan de orde. Het is een boek om van te genieten met een fijne schrijfwijze en een prachtige cover.

Scroll naar boven