De Spaanse belofte

Mijn recensie: Charlotte Fairfax is vermogensadviseur en moet voor een belangrijke klus naar Madrid. Mateo Mendoza, erfgenaam van een enorm Spaans landgoed, heeft gevraagd pf ze hem wil helpen een kwestie met zijn vaders testament op te lossen. De timing is niet perfect, Charlottes bruiloft staat gepland voor de week erna. Ze is ervan overtuigd dat ze het probleem snel en efficiënt zal oplossen, zodat ze snel terug kan naar Londen, waar haar verloofde ongeduldig op haar wacht.

Zoals bij de meeste families met geld, macht en privileges is niet alles altijd wat het lijkt, en achter de merkkleding en prachtige huizen van de Mendoza’s schuilt een overvloed aan geheimen, verraad, schandalen, rivaliteit en liefdesverdriet. Tijdens haar zoektocht wordt Charlotte ingehaald door haar eigen verleden, en staat alles waar ze zo hard voor heeft gewerkt op het spel, zelfs haar aanstaande huwelijk.

Het begint meteen met een spannende proloog, wat je nieuwsgierigheid wekt om verder te lezen. Daarna wisselt het verhaal zich af tussen heden en verleden, wordt alles steeds duidelijker en valt het verhaal tot één geheel samen met de nodige verrassingen.

Een zomerse roman die zich in Spanje afspeelt. Je proeft de Spaanse sferen, zowel in het heden als in het verleden. Het heeft veel geschiedenis en diepgang. Het gaat over rijkdom, liefde en vriendschap, maar ook over de oorlog. Het is op een vlotte manier geschreven. Het is een apart en bijzonder verhaal. Ik vond het leuk, maar niet het beste van Karen Swan.

Scroll naar boven