De Oostenrijkse verleiding

Mijn recensie: Regisseur Clover Phillips wil een documentaire maken over Kit Foley, een getalenteerde maar controversiële snowboarder. Hij was ooit betrokken bij een dodelijk ongeval, maar heeft daar nooit over willen praten.

Vastbesloten om de waarheid te achterhalen, vertrekt Clover naar de besneeuwde Alpen, waar ze een romantisch winterwonderland deelt met een man die haar niet kan uitstaan. Hij vindt dat ze bevoordeeld is, en hij is bovendien druk met trainen voor het WK. Terwijl Clover de beste shots probeert te maken en steeds dieper in Kits verleden graaft, merkt ze dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Toch is ze ervan overtuigd dat hij iets verbergt. Is hij wel echt zo koud als hij lijkt?

Het verhaal pakte mij meteen vanaf het begin tot het einde. Het is ook heerlijk en vlot geschreven. Het gaat over een tragisch ongeval in de sportwereld, waardoor depressies en emoties een rol spelen. Het is een mooi verhaal waarin sport, vriendschap, romantiek en de nodige humor voorbij komen. De spanning en strijdlust tussen Clover en Kit is een rode draad in het boek. De personen worden goed uitgediept waardoor je steeds beter begrijpt waarom iemand is zoals die is.

Het prachtige Oostenrijk met zijn besneeuwde bergen is goed beschreven met veel informatie over het snowboarden. Het verhaal in zijn geheel had voor mij niet zo lang hoeven duren. Het was wel een verrassende uitkomst over het geheim van Kit.  Ook dit boek van Karen Swan heb ik met plezier gelezen en is een mooie aanvulling in mijn verzameling.

Scroll naar boven