De lavendeltuin

Mijn recensie: Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinières het familiekasteel aan de zonnige Côte d’Azur. Maar aan het huis kleven ook hoge schulden en onopgeloste geheimen… Welke rol hebben haar voorouders in de Tweede Wereldoorlog gespeeld? Emilie verdiept zich in haar familieverleden en doet een schokkende ontdekking. Ze komt de Britse Constance op het spoor, die tijdens de oorlog als spionne in het bezette Frankrijk werkte. Hoe meer Emilie te weten komt over Constance en haar oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen. Het kasteel speelt een cruciale rol in het oplossen van de familieraadsels en staat centraal in deze intrigerende roman vol spanning, passie en mysteries.

De cover en de titel van het boek spraken mij meteen aan. Het boek leest als een trein en is heerlijk om in weg te duiken. Het zijn twee verhaallijnen die zich afspelen in het heden en het verleden. Het verleden speelt zich af tijdens de oorlog en is pittig om te lezen. Het heden met Emilie die alles erft, zoals het chateau. In het begin is ze onwetend en wordt naarmate het verhaal een steeds sterkere vrouw.

Het is een prachtig, spannend en meeslepend verhaal over de oorlog en romantiek. Je krijgt als lezer ook een goed beeld bij het hele verhaal. Het is opnieuw een goed boek van Lucinda Riley.

Scroll naar boven