Bali

Mijn recensie: Cita’s dochter Evi verblijft al een tijdje op het paradijselijke Bali. Wanneer blijkt dat Evi 48 uur wordt vermist, neemt Cita’s leven een drastische wending. Door drankproblemen en betrokkenheid bij een noodlottig auto-ongeluk mag haar man het land niet verlaten, dus neemt Cita in haar eentje halsoverkop het vliegtuig. Terug naar het eiland waar ze als jong meisje veel tijd doorbracht. Eenmaal op Bali wordt het pijnlijk duidelijk dat Cita de band met Evi door de jaren heen behoorlijk heeft verwaarloosd. Haar dochter blijkt er op het idyllische eiland een voor haar totaal onbekend leven op na te houden. Een leven dat niet zonder gevaren is. Cita belandt in een zenuwslopende reis door het Bali dat voor toeristen verborgen blijft, terwijl haar man thuis vecht tegen zijn drankverslaving. Wie zit er achter de verdwijning van Evi en is Cita nog op tijd om de band met haar dochter te herstellen?

Bali is een leuk en fijn boek om te lezen. Ik zat meteen lekker in het verhaal. Korte hoofdstukken, een prettig lettertype en een fijne schrijfwijze. Kiki heeft de sfeer van Indonesië goed beschreven waardoor je het goed mee kon beleven.

Ondanks dat het een ernstig verhaal is, omdat de dochter vermist is weet de schrijfster er toch de nodige humor in te mixen waardoor het boek luchtig blijft. Maar helaas mis ik dan wel de spanning in het boek aangezien het een thriller is. En hoe de moeder Cita omgaat met de vermissing van haar dochter Evi vind ik nogal apart. Ik had daarin meer diepgang verwacht. Ook de ontknoping vond ik matig.

Neemt niet weg dat het verhaal mij toch heeft vermaakt, mede door de leuke humor. Ben wel nieuwsgierig naar de andere boeken van Kiki van Dijk.

Scroll naar boven