Amsterdam

Mijn recensie: Dierenarts Jolijn werkt in Artis en is van plan een huis te verbouwen met haar vriend Boaz. Maar als ze zijn lichaam vindt in de bouwval, stort haar wereld in. De moord lijkt snel opgelost, maar algauw ontdekt Jolijn dat de waarheid duisterder is dan ze had kunnen vermoeden. Langzaam maar zeker ontrafelt ze een sinister familiegeheim dat haar terugleidt naar de Tweede Wereldoorlog, en opeens loopt ze zelf ook gevaar…

Gave cover en gave titel. Ik had echt zin om dit boek te gaan lezen. Leuke opzet van het verhaal, Jolijn die bij Artis werkt en de vele raadsels over de moord op haar vriend in hun bouwval. Het begin van het boek is heftig, verder vond ik het niet echt een spannend boek. Op de helft van het boek begon het me meer te pakken. Kon ik het verleden en het heden beter met elkaar rijmen. Omdat het de thriller van het jaar is had ik er dan toch meer van verwacht.

Door de eenvoudige schrijfwijze was het prettig om te lezen en daarom motiveerde het mij om verder te lezen. Het speelt zich af in de maand december wat het tot een fijne wintersfeer bracht. De ontknoping zag ik dan weer niet aankomen en kwam als een grote verrassing. Dat heeft de schrijfster goed gedaan.  Kortom zeker geen onaardig verhaal, maar ook geen knaller.

Scroll naar boven