Agneta’s erfenis

Mijn recensie: Het eerste deel van een meeslepende trilogie over drie sterke, maar heel verschillende vrouwen

Het prachtige Zweedse landgoed de Leeuwenhof is het decor van de levens van drie heel verschillende vrouwen, die alle drie op hun eigen manier hun weg door het leven proberen te vinden op zoek naar een gelukkige toekomst.

Het is 1913 en Agneta heeft tegen alle heersende gewoonten in afstand genomen van haar machtige familie en wil een vrij leven gaan leiden als schilder in Stockholm – het liefst met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram met het nieuws dat haar vader is overleden en zij erfgename is van het landgoed de Leeuwenhof. Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol pracht en praal op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waar ze aan had willen ontsnappen? Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en de erfenis van haar vader te accepteren, of overwint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde?

Corina Bomann heeft er een nieuwe fan bij, wat schrijft deze auteur prachtig! Ik heb genoten van het eerste deel van een drieluik en ben heel benieuwd en ben heel benieuwd naar het volgende deel. Ik geef het boek 5 sterren. Een echte aanrader!

Scroll naar boven